CLAThacker

don't just crack CLAT, come hack CLAT with us.

very interesting questions from a NLS bangalore paper - try solving

Here are 10 questions. Each question has four answers. Tick () mark the best answer.


1. Cats are useful because –

(a) They look good (b) they catch rats

(c) They give company (d) they fight with dogs.


2. One should remain regular in life because –

(a) It leads to longer life (b) it increases work efficiency

(c) Irregular people become mad (d) all religions tell us to do so


3. We make friends because –

(a) We can borrow money whenever we need

(b) They keep us happy

(c) We can share our thoughts and feelings

(d) We cannot live without friends.


4. People should see cinema because –

(a) It increases knowledge (b) it is an inexpensive recreation

(c) It is fashionable to do so (d) it helps to spend time


5. Children should not smoke because –

(a) It is an expensive habit (b) it leads to diseases

(c) The law prohibits it (d) they do not earn


6. One should read History because –

(a) It makes you – wiser (b) it helps to pass examination

(c) It can inform and entertain (d) it leads to national integration


7. Physical exercises are essential because –

(a) They make the limbs strong (b) they constitute a good habit

(c) They help to pass time (d) it leads to national integration


8. Children are allowed to travel on half – tickets because –

(a) They do not earn (b) they occupy little space

(c) They are the privileged persons (d) they increase the appetite


9. Houses are built of bricks because:

(a) They look good

(b) They are stronger than other building materials

(c) They are comfortable

(d) They are easy to build


10. Oranges are good because:

(a) They are easily digestible (b) they contain vitamins

(c) They are cheap (d) they are sweet and colorful






Views: 244

Comment

You need to be a member of CLAThacker to add comments!

Join CLAThacker

Comment by Nitesh Sharma on April 5, 2011 at 3:03pm
1.b
2.b
3.c
4.a
5.b
6.a
7.b
8.c
9.b
10.b
Sir, plz update the crct answrs...
Comment by HUDDA harpreet singh on December 10, 2010 at 3:33pm

b

b

c

b

b

c

a

b

b

b

 

Comment by Donnie Ashok on December 1, 2010 at 11:07pm
1. c
2. b
3. c
4. b
5. c
6. d
7. b
8.
9. b
10. b
Comment by Ramanuj Mukherjee on November 21, 2010 at 10:54am
there is one most reasonable answer. except for one, other reasons are fallacious. thisis a bit similar to strong argument questions.

1988.
Comment by riS.aXe.Han on November 20, 2010 at 8:37pm
@ramanuj da
wht kind of questions are these????
there possibly can't be a single answer

Have Your Doubts Cleared!


It is never good to have doubts in your mind! Just ask a questions and the super intelligent CLAThackers, many of whom are writing CLAT this time and others who have cleared it already will answer your questions!

If you have doubts on logical reasoning or critical reasoning, ask here.

Legal reasoning doubts are answered on this thread!


Want to ask a GK question? try this thread!

Members

Photos

  • Add Photos
  • View All

Do you like CLAThacker?

© 2019   Created by Ramanuj Mukherjee.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service