CLAThacker

don't just crack CLAT, come hack CLAT with us.

Question 1:

A clock shows the time as 6 a.m. If the minute hand gains 2 minutes every hour, how many minutes will the clock gain by 9 p.m.?

(a) 30 minutes

(b) 25 minutes

(c) 28 minutes

(d) 34 minutes

Question 2:

A train of 100 meters long is running at the speed of 36 km per hour. In what time it passes a bridge of 80 meters long?

(a) 30 seconds

(b) 36 seconds

(c) 20 seconds

(d) 18 seconds

Question 3:

If two-third of a bucket is filled in one minute then the time taken to fill the bucket completely will be …….

(a) 90 seconds

(b) 70 seconds

(c) 60 seconds

(d) 100 seconds

Question 4:

The solution to x + 6x + 9 = 0 is ……..

(a) x1 = + 3, x2 = -3

(b) x1 = 3, x2 = 3

(c) x1 = -3, x2 = -3

(d) No solution

Question 5:

What is the chance of getting a 2 or 4 in rolling a die?

(a) 2/3

(b) 1/6

(c) 1/3

(d) 1/2

Question 6:

At what rate of simple interest per annum an amount will be doubled in 10 years?

(a) 10%

(b) 7.5%

(c) 16%

(d) 15%

Question 7:

If 75 % of a number is added to 75, the result is the number itself, then the number is:

(a) 250

(b) 750

(c) 400

(d) 300

Question 8:

A school has enough food for 400 children for 12 days. How long will the food last if 80 more children join them?

(a) 6 days

(b) 7 days

(c) 10 days

(d) 8 days

 

Question 9:

The radii of two spheres are in the ratio 2:3. What is the ratio of their surface areas?

(a) 4 : 9

(b) 2 : 3

(c) 8 : 27

(d) 4 : 6

Question 10:

What is the common ratio of the progression 3v2, 6, 6v2 ?

(a) 3

(b) 2

(c) v2

(d) v3

Question 11:

Find the area of a right angled triangle whose hypotenuse is 10 cm and base 8 cm.

(a) 48 sq.cm

(b) 34 sq.cm

(c) 24 sq.cm

(d) 42 sq.cm

Question 12:

20% of 5 + 5% of 20 =

(a) 5

(b) 2

(c) 6

(d) 21

Question 13:

The maximum value of sin x + cos x is

(a) 0

(b) 1

(c) √2

(d) 2

Question 14:

If the volume of a sphere is divided by its surface area, the result is 27 cm. The radius of the sphere in cm is ….

(a) 9

(b) 27

(c) 81

(d) 243

Question 15:

The volume of a sphere is 4851 cm. Its surface area is

(a) 1286 cm

(b) 1386 cm

(c) 1486 cm

(d) None of these

Question 16:

A sum of money is to be divided among A, B and C in the ratio of 3:7:6. If the difference in the shares of A and B is Rs 2,700 what is the share of C?

(a) Rs 4050

(b) Rs 4000

(c) Rs 4100

(d) Rs 4500

Question 17:

At present, Madhu is 15 years older than Kamal. After 5 years Kamal will be 10 years old. What is Madhu’s present age?

(a) 25 years

(b) 10 years

(c) 20 years

(d) Data inadequate

Question 18:

(12.11) + (?)2 = 732.2921

(a) 20.2

(b) 24.2

(c) 23.1

(d) 19.2

Question 19:

486 + 32 × 25 — 59 = ?

(a) 514

(b) 528

(c) 599

(d) 507

Question 20:

1256 + 4813 + 765 = ?

(a) 5642

(b) 5876

(c) 6788

(d) 6834



Answers-

1. a

2. d

3. a

4. c

5. b

6. a

7. d

8. c

9. c

10. c

11. c

12. b

13. c

14. c

15. b

16. a

17. c

18. b

19.b

20. d

Views: 619

Comment

You need to be a member of CLAThacker to add comments!

Join CLAThacker

Have Your Doubts Cleared!


It is never good to have doubts in your mind! Just ask a questions and the super intelligent CLAThackers, many of whom are writing CLAT this time and others who have cleared it already will answer your questions!

If you have doubts on logical reasoning or critical reasoning, ask here.

Legal reasoning doubts are answered on this thread!


Want to ask a GK question? try this thread!

Members

Photos

  • Add Photos
  • View All

Do you like CLAThacker?

© 2019   Created by Ramanuj Mukherjee.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service