CLAThacker

don't just crack CLAT, come hack CLAT with us.

Current Affairs Quiz August (15-08-2015)

1. Which global advertising agency network has been assigned for INCREDIBLE 
INDIA advertising campaign?
A. McCann
B. McGarryBowen
C. Omnicom Group
D. Dentsu

2. What is HR 8832 which was recently discovered ?
A. Planetary System
B. Planet
C. Star
D. Orbit

3. In which of the following states ISRO commissioned Titanium Sponge Plant?
A. Karnataka
B. Kerela
C. Andra Pradesh
D. Maharastra

4. Which city from India to become member of WTCF(World Tourism Cities 
Federation)?
A. Jaipur
B. Kochi
C. Kanpur
D. Banglore

5. Where is the headquarter of WTCF?
A. Kathamandu
B. Beijing
C. Delhi
D. Islamabad

6. Who is CEO of Google?
A. Mr Larry Page
B. Tim Cook
C. Sundar Pichai
D. Satya Nadella

7. South Korean steelmaker Posco made an agreement with Shree Uttam Steel and Power Ltd, of Uttam Galva group to set up steel plant in which of the 
following state?
A. Andra Pradesh
B. Odisha
C. Uttar Pradesh
D. Maharastra

8. Which bank launched ‘Saral-Rural Housing Loan’ Scheme?
A. HDFC
B. SBI
C. ICICI
D. Andra Bank

9. Which north eastern state got its new train services launched on 10th August?
A. Arunchal Pradesh
B. Assam
C. Nagaland
D. Both A & B

10. Who was honored with 24th Saraswati Sammaan for the year 2014 award from the President of India, Shri Pranab Mukherjee?
A. Govind Mishra
B. Veerappa Moily
C. Sugathakumari
D. S. L. Bhyrappa

11. CNG fitness scam is related to which department?
A. Health
B. Food corporation
C. Transport
D. Security

12. Which of the following is the longest river in the world?
A. Amazon
B. Nile
C. Mississippi
D. Yangtze

13. ‘Nai Manzil’ scheme launched by which of the following Ministry?
A. Minority Affairs
B. Rural Developmet
C. Health & Family Welfare
D. Agriculture

14. When is World Bio-Fuel Day?
A. 9th August
B. 10th August
C. 7th August
D. 13th August

15. 9th August is celebrated as Quit India Movement anniversary day, In which year it was launched by Mahatma Gandhi?
A. 1947
B. 1942
C. 1935
D. 1945

16. Which of the following coal-based thermal power plant has got commissioned by BHEL ?
A. Vindhyachal Super Thermal Power Station
B. Korba Super Thermal Power Plant
C. Sipat Thermal Power Plant
D. Tirora Thermal Power Station

17. During recent visit of PM Modi to Turkmenistan, 22nd TAPI steering committee 
meeting was held.What is TAPI?
A. Trans-Afghanistan-Pakistan-India
B. Turkmenistan–Afghanistan–Pakistan–India
C. Tazbekistan-Azerbaijan-Pakistan- India
D. Tanzania- Afghanistan-Pakistan-India

18. Who was honoured with Germany’s highest civilian award “The Cross of Order of the Merit”?
A. Raghavendra Gadagkar
B. Stephen Watson
c. hazel McCallion
D. Lech Walesa

19. International Day of the World’s Indigenous Peoples falls  on __?
A. 29th Aug
B. 9th Aug
C. 9th Sept
D. 19th Aug

20. India and which country Hold their First Ever Meet at Daulat Beg Oldie in Ladakh?
A. Pakistan
B. Nepal
C. China
D. Bangladesh

Answers-

1. a

2. c

3. c

4. b

5. b

6. c

7. d

8. c

9. d

10. b

11. c

12. b

13. a

14. b

15. b

16. a

17. b

18. a

19. b

20. c

Views: 238

Comment

You need to be a member of CLAThacker to add comments!

Join CLAThacker

Have Your Doubts Cleared!


It is never good to have doubts in your mind! Just ask a questions and the super intelligent CLAThackers, many of whom are writing CLAT this time and others who have cleared it already will answer your questions!

If you have doubts on logical reasoning or critical reasoning, ask here.

Legal reasoning doubts are answered on this thread!


Want to ask a GK question? try this thread!

Members

Photos

  • Add Photos
  • View All

Do you like CLAThacker?

© 2019   Created by Ramanuj Mukherjee.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service